Roberik Abés Vendimia Seleccionada Ribera Del Duero 2015 (6 fl. til 99 DKK pr.fl. – SPAR 240 DKK)

834.00 DKK 594.00 DKK

Navn: Abés Vendimia Seleccionada 2015

Vingård: Bodegas Roberik

Type: Rødvin

Område/land: Ribera Del Duero / Spanien

Drue: 100 % Tempranillo (eller Tinto Fino som den kaldes lokalt)

Indhold og alkoholprocent: 75 cl. og 14,5 %

Flaskehalsen.nu ★★★★★☆ ” En rigtig smuk vin til prisen

Vinavisen ***** “Flot rødvin med en dybrød farve, en god duft og en kompleks, frugtagtig smag, der fint matcher mad. I smagen mørke bær, blommer, fint integrerede fadnoter og en god tørhed til mad”


FANTASTISK RIBERA DEL DUERO TIL PRISEN 

Vi smagte denne vin til en spansk vinsmagning og var helt solgte med det samme. Faktisk var det den eneste vin vi smagte 2 gange til denne vinsmagning, så begejstrede var vi!

Med denne vin vidste vi at vi havde fat i en vin der ville kunne blive rigtig populær blandt danskere – og specielt til den pris, hvilket må siges næsten af være “billigt” for en vin fra Ribera Del Duero området.

Det er fra en ultra lille vingård i Ribera Del Duero der hedder Bodegas y Vinedos Roberik og som drives af et yngre par, der går meget op i at alle facetter af vindyrkning og naturligvis vinmarken.

Druerne kommer fra vinstokke der gennemsnitligt er 70 år gamle og fra vinmarker der primært ligger i La Horra 850 meter over havet. Der er høje temperaturer om dagen og lavere om natten – faktisk svinger det 20 grader i døgnet. Denne kombination af forskellige varmegrader giver ofte nogle meget unikke vine, som de er kendt for i Ribera Del Duero, som jo iøvrigt nok er Spaniens mest berømte vinområde. Vinen har ligget 12 mdr. på franske, amerikanske og europæiske fade.

Farven på denne rødvin er nærmest lilla. Meget aromatisk og intens duft med noter fra røde bærfrugter, violer, solbær og jordbær. I munden er vinen meget fyldig og rund med mange smage du vil opdage i hver mundfuld. Vi finder bla. varme krydderier, chokolade og grillet rød peber. Lang eftersmag. Den er kraftig, men har også en super fin balance, så det ikke blot bliver for “marmelade-agtigt” eller for kraftig krydret, som vi nogle gange ser for de spanske vine. Den er meget blød at drikke denne vin.

Denne vin er bare godt lavet hele vejen igennem – også derfor vi faldt for denne vin.

Det er en udpræget madvenlig vin, som vil gå godt til de fleste retter der involvere kød, hvad enten det er gris, lam eller den store bøf. Tapas med de stærke tørre oste (manchego fx) og charcuteri som fx serranoskinke og chorizo er den også fortrinlig til.

På lager

Varekategori: